Wat is onze expeditie IJsland?

De eerste tickets voor de wereldreis zijn geboekt! Op maandag 7 augustus zullen wij samen met onze mountainbike en bikecars naar IJsland vliegen! Ik hoor sommige mensen al denken ‘ huh jullie en fietsen?!’ dat klopt we zijn beide geen ervaren fietsers, maar toch gaan we het doen! Als echte kaaskoppen kunnen we uiteraard wel fietsen, maar dat doen wij op een beachcruiser richting de stad en niet veel verder!

Nog maar een paar maanden geleden kwam daar verandering in! Afgelopen zomer was het plan om een hike te gaan maken op  IJsland, maar helaas is dit niet doorgegaan vanwege actieve vulkanen! Dus we hadden beide zoiets van: Als we dan gaan in 2017 doen we het beter! En zo ontstond het idee om heel IJsland rond te fietsen. Het rondje die wij willen fietsen is 3.000 km, zie de afbeelding hier naast. Op deze route zullen we weinig supermarkten tegenkomen en zullen we erg op ons zelf aangewezen worden, dit wordt dus echt een uitdaging en een echte expeditie. 

We hebben een mooie vishengel gekregen van vaders die ons tijdens onze wereldreis hopelijk wat eten zal opleveren! We hebben voor deze expeditie een dagbudget vastgesteld wat de uitdaging in IJsland zal vergroten, aangezien IJsland gemiddeld 4 a 5 keer duurder is dan de Nederlandse begrippen! Maar wij hebben een dagbudget voor onze gehele wereldreis vastgesteld als missie en willen dit zowel voor de duurdere landen als de minder dure landen voortzetten.

Na aanschaf van de mountainbikes hebben we er al menig oefenrondjes gemaakt. Afgelopen week hebben we ook alweer een aantal rondjes gedaan om gewend te raken aan de houding op de fietsen. Hoewel we weten dat het niet mee zal vallen als onervaren fietsers hebben we er gigantisch veel zin in en kijken we er ongelofelijk naar uit. We zullen moeten afzien en elkaar er echt doorheen moeten slepen, maar we zullen ook ongelofelijk gaan genieten en nog meer van het landschap kunnen zien dan wanneer we er met de auto doorheen zouden rijden.

Het mooie aan dit avontuur is dat we zelf kunnen bepalen hoelang we erover doen. Na het rondje 1 keer te hebben gefietst zullen we van Reykjavik naar Seyðisfjörður fietsen om vanuit daar de ferry te pakken richting de Faröer eilanden.

Heb je vragen over ons avontuur in IJsland stel ze gerust en we zullen ons plan verder met je delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *