Video: Roemenië here we come!

Roemenië? 

Het oorspronkelijke plan was om op 5 mei te beginnen met liften richting de Mont Blanc- Chamonix, dat is even iets anders gelopen. Na contact met een lokale bewoner rond de Mont Blanc werd het ten zeerste afgeraden, omdat de condities nog niet goed genoeg zijn en we dus genoodzaakt waren om met extra equipment te gaan hiken. Normaal gesproken laten we ons hier niet heel erg door leiden, maar eerlijk is eerlijk soms moet je verstandig zijn. Ook zijn er veel hutten dicht en inderdaad na wat onderzoek op het internet kwamen we er achter dat de temperatuur er echt nog heel erg winters is. Inschattingsfoutje wellicht? 

De reis is op vele vlakken goed en uitgebreid voorbereid, maar wat betreft de route laten we veel aan het toeval over hierdoor waren we hier nog niet eerder achtergekomen. We moesten beide erg lachen toen ik naar Nanet appte ‘Schat, het is nog -15 graden op/rondom de Tour du Mont Blanc en sneeuw’. We zijn toen het internet op gegaan en hebben simpelweg vliegtickets gezocht met bestemming ‘overal’ en daar kwam een mooie lijst tevoorschijn, veel landen in de Balkan voor zeer lage prijzen. Het was snel beslist voor 4,95 per persoon konden we tickets kopen richting Timisoara- Roemenië. 

Aangezien Roemenië aan het einde van de route lag die we grof geschetst hadden voor onze 3 maanden door Europa, hebben we besloten de route om te draaien en de Mont Blanc als verjaardagscadeau te houden voor Kell. 

Wat wisten we van Roemenië 

Om heel eerlijk te zijn waren we beide nog niet heel erg bekend met Roemenië, des te leuker is het dat de reis zo’n wending heeft gekregen en we in dit mooie land mogen starten. Zoals vele van jullie weten willen we veel gaan wildkamperen en overleven van een vastgesteld budget per dag. Dit betekend dat we zelfvoorzienend moeten zijn en dus onze eigen vis willen vangen en gebruik willen maken van de netwerken wereldwijd. 

Nu hadden we de Mont Blanc naar de zomer verschoven, maar wisten we wat voor weer het was in Roemenië? ‘Nee’ , maar we hadden geboekt en toen pas zijn we gaan kijken.

We kwamen er na het boeken pas achter dat het daar al 25 graden was en dat het beren seizoen is! Dat maakt het wildkamperen extra spannend!

We kwamen er snel achter dat onze omgeving ook niet heel bekend was met dit mooie land en wij staan te poppelen om kennis te maken met Roemenië! We zullen onze ervaringen delen, houdt onze site dus in de gaten!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *