Wij fietsen IJsland rond voor het KWF ‘Fietsen tot we water doen branden’

Zoals vele van jullie weten heeft Kell 5 weken geleden een operatie gehad aan haar buik! De reis naar IJsland stond al enige tijd op de planning en daar was dan ook al de nodige training voor gedaan. Wat nu? Niets we gaan die ronde om IJsland gewoon doen, dan maar met een slechtere conditie in het begin. Dat is tenslotte zo weer opgebouwd. In dit geval gaat het ook vooral om wilskracht.

7 augustus is het dan zover, dan gaan we een grote fietstocht maken door IJsland, een hele grote! Dit zullen we geheel zelfvoorzienend doen met onze hengel en tentje achterop de fiets. De totale route zal bijna 3000 km in beslag nemen en daar wilden we graag meer uithalen! We hebben verschillende goede doelen onze gedachten laten passeren en ons erin verdiept. Uiteindelijk hebben we besloten met deze fietstocht geld op te halen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Dit is een Nederlandse stichting die zich inzet voor de bestrijding van kanker. Dit doen ze door middel van onderzoek, voorlichting en patiëntenondersteuning. 

De reden dat we uiteindelijk voor het KWF hebben gekozen, is omdat iedereen wel iemand kent die kanker heeft of heeft gehad. Begin dit jaar kreeg Kell te horen dat haar (ex) baas kanker heeft, het is indrukwekkend om te zien hoe hij en zijn dierbaren hier mee omgaan. Ook hebben wij onlangs nog afscheid genomen van Kell haar tante, wat is het toch eigenlijk oneerlijk. Overal om je heen hoor je het wel, het is gewoon een beetje eng.

Dick zijn droom is altijd geweest het noorderlicht nog eens te zien en laat dat nou net in IJsland te zien zijn! We willen de fietstocht in het teken van deze droom zetten en daarbij zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KWF, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden, betere apparatuur ontwikkeld kan worden en hiermee kanker uiteindelijk bestreden kan worden.

De trip zal doormiddel van blogs en vlogs met jullie gedeeld worden via onze website/instagram en facebookpagina. We laten iedereen dus meegenieten met dit mooie en vooral spannende avontuur.

Wil jij onze actie, en daarmee het KWF steunen? Doneer dan via onze KWF-actiepagina
https://acties.kwf.nl/fietsentotwewaterdoenbranden   

Hoelang zal de uitdaging duren?

We vliegen maandag 7 augustus met fietsen en uitrusting naar IJsland en vanaf dan zal het beginnen. We hebben geen haast en willen er alles uithalen wat erin zit. Aangezien de kans op het Noorderlicht in oktober stukken groter is dan in augustus en september verwachten wij er tot en met oktober te zullen zijn.

Waar gaan we slapen?

We willen tijdens deze trip zoveel als mogelijk zelfvoorzienend leven, dus water zuiveren, vis vangen, vuur maken en wild kamperen. 

Dit zijn vragen die het meest gesteld zijn, mocht je meer vragen hebben stel ze gerust.

Rondje IJsland is 2.000 km, maar aangezien wij vanaf Nordausturvegur op de ferry stappen richting de Faroer eilanden, zullen wij het oranje stuk 2x fietsen en komt het neer op 2.800km. Daarbij zullen we nog vele zijwegen inslaan en zal het aantal kilometers dus nog verder oplopen!

1 thought on “Wij fietsen IJsland rond voor het KWF ‘Fietsen tot we water doen branden’”

  1. Wat zijn jullie stoere, lieve, geweldige kanjers!! Zet em op meiden!! Maar even nog even helemaal beter worden!!! Wij zijn zo trots op jullie!! Veel liefs! Dick en Ineke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *